Yoga si meditatia ajuta la imbunatatirea auzului

      Comentariile sunt închise pentru Yoga si meditatia ajuta la imbunatatirea auzului

Odata cu inaintarea in varsta, incep sa apara si problemele specifice varstei. Pe langa riduri, dureri de spate, cam toate incep sa se “clatine”. Printre care, si auzul. Deteriorarea sau pierderea partiala sau totala a acestui simt se simte odata cu trecerea timpului, fiind una dintre cele mai mari temeri ale noastre. Daca nu stiati, sunt exercitii pentru imbunatatirea auzului care pot incetini procesul de “degradare”. Cel mai important este sa avem o igiena corespunzatoare. Un alt lucru de care este bine sa tineti cont: nu ascultati muzica la casti data la maxim, deoarece riscati ca acesta sa fie afectat mult prea devreme. Un alt aspect important este si locul unde va desfasurati activitatea. Daca sunteti expus intr-o zona de lucru unde zgomotul este foarte puternic, aveti grija sa va protejati urechile. Din pacate, problemele cu auzul nu mai sunt specifice varstei inaintate. Tinerii, in generalm, sunt cea mai expusa categorie din cauza ca asculta muzica cu volumul la maxim. Unul dintre cei mai importanti factori care duc la deteriorarea auzului este creierul sau mai bine spus, sanatatea acestuia. Tot mai multe studii au aratat faptul ca exista legaturi intre bolile mintale si pierderea calitatii auzului. Solutia este sa ne antrenam din greu creierul cu activitati specifice: integrame, yoga, jocurile de carti si puzzle-uri.

yoga 1

Yoga imbunatateste auzul

Mintea trebuie sa fie relaxata, la fel si corpul. Nu degeaba se spune “minte sanatoasa in corp sanatos”. Yoga este practicata de orice persoana care isi doreste sa aiba o minte sanatoasa si un trup pe masura. Sunt anumite posturi din exercitiile yoga care ajuta la cresterea calitatii auzului; yoga este recunoscuta, printre altele, si pentru imbunatatirea circulateii sangelui in zona auzului. Acest fapt se traduce printr-o mai buna functionare a nervilor, toxinele fiind eliminate in cel mai scurt timp intr-un mod foarte eficient. Posturile care dau rezultate in acest caz sunt copacul, lotusul, cobra si triunghiul. Totodata, si exercitiile fizice contribuie la imbunatatirea circulatiei, dar si la sanatatea creierului.

Apelati si la meditatie

Prin meditatie, se cauta o regasire a trupului, o regasire a sinelui. Poate fi urmata cu succes in cazul in care doriti sa va imbunatatiti auzul. Cel mai bine, meditatia trebuie facuta in aer liber, de exemplu intr-un parc. Tehnicile folosite in meditatie ajuta la descifrarea sunetelor care ne inconjoara, ajutandu-ne sa invatam de unde provin acestea. Important este sa va plasati intr-un mediu deschis unde sunt diverse sunete. In felul acesta, delimitarea sunetelor se va putea face cat mai clar. Doar mental va puteti izola de zgomote pe care este bine sa le ignore pentru a te putea concentra la ceea ce ai de facut. Rezultatele, in acest caz, depind foarte mult de concentrarea de care dai dovada.