Tratarea bolilor psihosomatice se face cautand in interior

      Comentariile sunt închise pentru Tratarea bolilor psihosomatice se face cautand in interior

Societatea ne impinge sa respectam tot feluri de reguli care nu ne apartin si in care nu ne regasim. Traim dupa regulile altora si, vrem, nu vrem, copiem viata parintilor nostril, indiferent cum a fost ea. Ne invartim intr-un cerc vicios din care cu greu iesim sau deloc si ne amagim toata viata ca ne este bine. Insa multe dintre bolile cu care ne confruntam sunt psihosomatice, adica ni le inducem singuri. Daca le constientizam la timp, ne vom vindeca mental si sufleteste cu siguranta. Starea de normalitate a fiecaruia dintre noi este fericirea. Este o stare de bine, naturala, atunci cand reusim sa ne indeplinim toate nevoile noastre fundamentale: nevoia de spiritualitate, de securitate, cele individuale, dar si cele de autorealizare. In momentul in care una dintre aceste nevoi nu este satisfacuta, mintea incepe sa detecteze un disconfort pe care il duce cu sine o perioada indelungata. Si, ghici ce se intampla: incep sa apara problemele la nivelul mintii care se transforma in probleme fizice si da-i alergatura pe la medici pentru a ne “salva”. De fapt, salvarea sta in fiecare dintre noi; important este sa gasim punctul de plecare pentru a ne ajuta singuri. Corpul incepe sa simta o tensiune pe care o manifesta o buna perioada de timp in care organismul incepe sa se alarmeze si de aici apar dezechilibrele. Acestea se transforma in oboseala, tensiune, stare de nervozitate care duc in timp la aparitia bolilor.

psiho 1

Ce fac optimistii?

Medicina psihologica isi indreapta pasii spre aflarea factorului de risc care a declansat boala, incercand eliminarea lui. De obicei, traumatismele apar la nivelul partilor expuse care duc la deblocare si la eliberarea tensiunilor: member, bust si cap. Pot aparea boli ca infarctul miocardic, psoriasis, hepatita A, zona zoster. Potrivit specialistilor in domeniu, persoanele pesimiste sunt mult mai expuse aparitiei unor afectiuni decat cele optimiste. Optimismul iti mentine starea de bine a organismului si il face sa isi pastreze vitalitatea in fiecare zi. Persoanele opimiste sunt active in general si fac orice pentru a se bucura de viata. Au incredere in ele si atrag suportul celor din jurul lor. Si lucrurile bune par sa prinda doar de ei.

Ce fac pesimistii?

Daca persoanele optimiste atrag lucrurile bune si sunte fericite, persoanele pesimiste nici vorba sa vada macar jumatatea plina a paharului. Acestea sunt tot timpul nemultumite, triste si au senzatia ca toata lumea le doreste raul. Se indreapta cu pasi repezi spre depresie si stari de anxietate din care nici ei nu reusesc sa se scoata. Starile de rau din interior atrag stari de rau, iar sanatatea organismului are de suferit. Tratarea bolilor se face cautand in interiorul nostru. Trebuie sa vindecam sufletul, dupa care se vindeca si trupul in cel mai scurt timp. Lasati stresul si nervii si bucurati-va de fiecare zi.