Tratamnetul cu ventuze masaj si efectul acestuia

      Comentariile sunt închise pentru Tratamnetul cu ventuze masaj si efectul acestuia

Oricine a auzit de ventuze masaj si de rezultatele acestui tratament alternativ. Chiar daca la prima vedere poate parea dureros pentru pacient, in timpul tratamentului acesta va simti doar o stare de relaxare. ventuze din silicon pentru masajO sedinta cu ventuze masaj nu dureaza mai mult de un sfert de ora. Tratamentul cu ventuze masaj a cunoscut o evolutie surprinzatoare, metoda fiind aplicata cu succes pe numerosi pacienti cu diverse afectiuni.

Ventuzele masaj se aplica atat la cald cat si la rece. Astfel, in timp ce ventuzele din sticla se folosesc la cald, cele din cauciuc se folosesc la rece. Datorita numeroaselor beneficii, acestea au cunoscut o larga raspandire. Daca stiti cum sa le folositi sunt foarte usor de aplicat si le puteti aplica si singuri, acasa, fara ajutorul nimanui. Conditia esentiala este sa stiti cum si sa o faceti correct pentru a da rezultatele asteptate. In medicina chineza, ventuzele masaj erau folosite ca instrument in acupunctura; se aplicau exact pe locurile dureroase, acolo unde acele de acupunctura se folosesc pentru a trata afectiunea de care sufera pacientul.

Ventuzele din silicon au rolul de a trata astmul, impotenta, hemoroizii, hipertensiunea arteriala, chiar si durerile musculare care au aparut ca urmare a unui efort sustinut cum ar fi cataratul pe munte, mersul pe bicicleta ori alergatul. Totodata, ventuzele masaj va scapa de durerile de cap, de cele menstruale, precum si de insomnii. In cazul in care nu stiati, aflati ca ventuzele masaj pot fi folosite si in timp ce va aflati pe scaunul de la birou sau sunteti in masina. In nici un caz, munca zilnica nu va va fi afectata in nici un fel de prezenta acestor ventuze masaj. Acestea se aplica doar pe zonele cu probleme. Ventuzele sunt usor de manevrat si se curata foarte repede, cu apa si sapun.

Cum se aplica ventuzele din silicon

Pielea va fi hidratata cu crema sau cu ulei de corp pentru ca ulterior ventuzele sa fie aplicate pe locurile dureroase. Tratamentul dureaza maxim un sfert de ora, dupa care pielea pacientului se va sterge cu un prosop si se va impacheta pentru a putea sa transpire. Tocmai acesta este si principiul tratamentului cu ventuze masaj: boala se aduce la suprafata dupa care se trateaza.

Cum functioneaza ventuzele din silicon? Partea de sus a ventuzei se va strange, rolul acesteia fiind de a scoate aerul din ea. Se va tine strans, dupa care se va aplica pe piele. Astfel, sub ventuza se va crea un vid care va trage pielea in sus. In cazul in care pacientul va simti o presiune mai mare, ventuza mai poate fi slabita. Ventuzele se vor misca dintr-o parte in alta, dar cu grija. Trebuie sa aveti grija ca aerul sa nu intre in interiorul ventuzei, deoarece tratamentul isi va pierde din efect.