Sanatatea, o preocupare continua

      Comentariile sunt închise pentru Sanatatea, o preocupare continua

sanatateSanatatea fizica, dar si cea mentala ar trebui sa ne preocupe zilnic pe fiecare dintre noi. “O minte sanatoasa intr-un corp sanatos” nu este doar un motto pe care vi-l spune orice doctor. Aceste vorbe trebuie transformate intr-un stil de viata. Aveti grija de voi pentru a scapa de griji. Pentru a reusi sa fiti sanatosi din toate punctele de vedere, trebuie sa urmati cu sfintenie cateva reguli. Cativa cercetatorii elvetieni au ajuns la concluzia ca persoanele care recita poezii in fiecare zi timp de 30 de minute sunt mult mai relaxate si elimina stresul. In acest fel, va protejati si de aparitia unor boli cardiace pe viitor. Daca aveti posibilitatea, incercati sa va mutate la curte. Aerul curat, relaxarea si linistea pe care vi le ofera un loc retras, departe de galagia cotidiana, va fac viata mult mai relaxanta. Un alt plus al traiului la casa este ca imbatraniti mai greu. Chiar daca nu sunteti o persoana credincioasa, incercati sa mergeti la biserica cat de des puteti. Nu trebuie sa stai neaparat la slujba, ci puteti aprinde doar o lumanare. La urma urmei, biserica este un loc de relaxare si o oaza de liniste. Va puteti calma starile de stres asezandu-va gandurile pe hartie. Notati-va gandurile, visele si incercati sa le indepliniti. Lista are rolul de a va alunga stresul si a va mentine intr-o stare de relaxare.

Visati. Si mergeti la film

Un film bun cu atorii preferati va scoate din starea de confort. Vizionati cate un film de cate ori doriti. Mergeti la cinema sau colindati magazinele. Shoppingul va ajuta sa va destresati. Potrivit specialistilor, activitatile placute, dar si manifestarile culturale stimuleaza functionarea sistemului imunitar. Totodata, astfel de activitati va imbunatatesc viata sociala si speranta de viata. Un om relaxat cu siguranta va avea o speranta de viata mult mai ridicata decat o persoana stresata si nervoasa tot timpul. Renuntati la fumat si incercati sa aveti o alimentatie sanatoasa. Nu incetati sa visati! A visa este punctul forte care va mentine starea de spirit proaspata si tanara. Incercati sa faceti tot ce v-ati propus si nu va abateti de la ele. Nu acceptati compromisuri cu fericirea. Si nici cu sanatatea.

Imbratisati si radeti cat de mult

Pastrati-va optimismul in orice situatie. Fiti cu zambetul pe buze. Rasul alunga depresia si starile de tristete. Fericirea imbunatateste sistemul imunitar. Imbratisarile va incarca cu energie pozitiva pe care este indicat sa o pastrati in fiecare minut. Potrivit invataturii taoiste, femeile au efecte benefice asupra longevitatii: au capacitatea de a transforma energiile negative in pozitive. Nu degeaba se spune ca oprimistii au o viata mai lunga decat pesimistii. Si mai sanatoasa. Priviti partea plina a paharului si nu va pierdeti speranta. Orice necaz trece mai devreme sau mai tarziu.