Racelile si afectiunile sezonului rece

      Comentariile sunt închise pentru Racelile si afectiunile sezonului rece

Toamna nu se numara doar bobocii, ci vine la pachet si cu o serie de afectiuni, viroze si raceli. Pe deasupra, se limiteaza si optiunile in ceea ce privesc alimentele proaspete. Daca aveti imunitatea scazuta, este bines a luati imediat masuri pentru a va ajuta corpul sa lupte impotriva racelilor. Toamna este un sezon propice pentru aparitia astmului si a racelilor, iar inhalarea polenului duce la reactii alergice. Aveti nevoie de vitamine pentru a-i da corpului forta necesara de a lupta si in sezonul rece. Inca va mai puteti cumpara fructe si legume proaspete de la tarabe, sezonul fiind in plina desfasurare. Consumati mere, pere, gutui, struguri, prune, dar si legume ca ardei gras, vinete sau rosii. O supa de cruditati este binevenita daca raceala deja s-a instalat sin u vreti sa o potoliti cu medicamente. In aceasta perioada, persoanele care sufera de astm se confrunta cu cele mai mari probleme avand in vedere aerul rece de afara pe care sunt nevoiti sa il respire.

raceala1

Cum preveniti gripa si bronsita

Trecerea de la cald la rece nu se face fara ca organismul sa fie nevoit sa suporte consecintele. Persoanele care se confrunta cu astm este bine sa stea departe de polen, de mucegai sau de animale. Artrita si reumatismul fac parte din categoria afectiunilor care se intensifica in sezonul rece. In mod normal, acestea se manifesta prin intensificarea durerilor de articulatii. Veti fi mai sensibili la frig in aceasta perioada, de aceea este indicat sa va imbracati bine si sa folositi creme naturiste pentru atenuarea durerilor. Frigul si ploaia atenueaza durerile care devin mai pronuntate in zona soldurilor, genunchilor si la nivelul coloanei. Persoanele care sufera de reumatism resimt imediat durerea de cum vine frigul si vor avea probleme pe toata durata vietii. Acestea nu pot fi decat ameliorate cu ajutorul cremelor.

Apar virozele respiratorii

Persoanele sensibile se resimt imediat la primele scaderi de temperature. Incep sa aiba dureri in gat, sa stranute si sa tuseasca. Deja raceala a pus stapanire pe ei. Organismul incepe sa se simta molesit si parka nu mai aveti chef de nimic, nici macar sa va ridicati din pat. In cazul celor mici, aceste viroze sunt foarte pericoloase, organismul lor fiind foarte afectat. Preventia, si in acest caz este la fel de importanta ca sanatatea. Hraniti-va corect organismul pentru a-i intari sistemul imunitar, deoareec iarna se anunta de durata. Sinuzitele se numara si ele printre afectiunile cu care ne confruntam in sezonul rece. Acestea se manifesta prin scurgeri nazale, dureri de cap care se resimt si la nivelul ochilor, fruntii si obrajilor. Medicii nutritionisti recomanda sa consumati alimente bogate in vitamine si minerale associate cu practicarea unui sport. Si faringita “se poarta” ins ezonul rece. Afectiunea se regaseste la nivelul amigdalelor sau faringelui si se manifesta prin inflamarea locului.