Category Archives: Istorie

Războiul Troian – Chiar a Existat? Cum a Fost Înfrăntă Troia?

      Comentariile sunt închise pentru Războiul Troian – Chiar a Existat? Cum a Fost Înfrăntă Troia?
razboiul-troian

Povestea războiului Troian – conflictul din epoca bronzului dintre regatele Troia și Micene din Grecia – a traversat istoria și mitologia Greciei antice și a inspirat cei mai mari scriitori din antichitate, de la Homer, Herodot și Sofocle până la Virgil. De la redescoperirea sitului Troiei în secolul al XIX-lea… Read more »

Regatul Lidia – Cel Mai Puternic Regat din Lume în Secolul VII Î.Hr.

      Comentariile sunt închise pentru Regatul Lidia – Cel Mai Puternic Regat din Lume în Secolul VII Î.Hr.
regatul-Lydia

Lidia a fost un regat în regiunea Anatolia, situat în partea de vest a Asiei Mici, având ca oraș principal Sardes. Lidia a apărut ca un regat neo-hitit după prăbușirea Imperiului Hitit. Potrivit unor surse grecești, numele original al împărăției Lidia a fost Maeonia. Herodot spunea că “Maeonii” au fost… Read more »

Regatul Seleucid – Unul Din Cele Mai Mari Imperii din Lume

      Comentariile sunt închise pentru Regatul Seleucid – Unul Din Cele Mai Mari Imperii din Lume
imperiul-seleucid

Regatul seleucid (312-64 î.Hr.), a fost un imperiu antic, care în perioada maximă de întindere teritorială s-a desfăşurat din Tracia în Europa până la granița cu India. A fost sculptat din rămășițele imperiului macedonean al lui Alexandru cel Mare, fondatorul său fiind Seleucos. La moartea lui Alexandru cel Mare, în… Read more »

Religia şi Ritualurile Preistorice

      Comentariile sunt închise pentru Religia şi Ritualurile Preistorice
ritualuri-preistorice

Aproape nimic nu se ştie despre religia şi ritualurile preistorice. Este probabil ca oamenii care au trăit și au vânat acum de mii de ani în urmă să fi crezut într-o lume dominată de spirite ascunse, spiritele animalelor și păsărilor, precum şi ale strămoșilor lor. Societățile moderne din Epoca de… Read more »