Herpesul – cauze si tratament

      Comentariile sunt închise pentru Herpesul – cauze si tratament

Herpesul afecteaza atat gura cat si organele genital. Durerea provocata de acest virus apare si dispare la intervale regulate creand disconfort. Apare sub forma de vezicule cu lichid, dureroase si inestetice si, din pacate, este un virus cu care ne nastem si traieste in organism, iesind la suprafata la interval regulate. Specialistii sustin ca herpesul care apare la gura, numit si virus simplex 1 este contractat inca dn copilarie, de la rudele purtatoare ale virusului. Se ia fie prin impartirea mancarii ori prin folosirea tacamurilor de la o persoana la alta. O alta modalitate de transmitere a virusului este sarutul. Contactul cu o persoana infectata duce imediat la raspandirea viruslui. Nu doar adolescentii sau adultii sunt predispusi la infectarea cu virusul herpesului, ci si copiii atunci cand isi saruta parintii sau rudele apropiate purtatoare. Herpesul genital se ia prin contact sexual, dar si prin atingerea organelor sexuale si este contagios cand deja a aparut in zona respectiva sau poate fi transmisa de persoane care nu au nici un fel de simptome.

herpes 1

Herpesul, luat de pe prosoape

Membrii Societatii Americane de Dermatologie precizeaza faptul ca atat herpesul oral cat si cel genital poate fi luat de pe prosoapele folosite de persoanele infectate. Trebuie mentionat faptul ca virusii nu supravietuiesc foarte mult timp in afara corpului uman. Daca mama este purtatoarea virusului, cu siguranta copilul se va naste cu el. Totusi, mostenirea herpesului are mai mari sanse de a fi contractat de copil daca mama s-a ales cu el in timpul in care a ramas insarcinata. Cum herpesul poate aduce cu el complicatii celui mic, este bine ca femeia insarcinata sa isi anunte medical despre aparitia si contractarea virusului. Herpesul este provocat de virusul herpes simplex (VHS) si odata luat, ramane in organism pentru tot restul vietii. In general, persoanele sunt afectate de virusul care apare in zona gurii – VHS 1- dar si de VHS 2 care apare in zona genitala.

Atentie cu cine umblati

In momentul in care virusul iese la suprafata, buza superioara se umfla si apar bubite cu lichid care se rup, dupa care se formeaza o crust ace dureaza intre o saptamana si zece zile. Virusul genital are aceleasi manifestari care sunt dureroase si ustura. In unele cazuri, herpesul genital vine la pachet cu febra, frisoane, dureri de cap si o stare generala proasta. Important este sa pastram o igiena corespunzatoare a zonei afectate sis a fim atenti ca cei din jurul nostrum sa nu bea din acelasi pahar cu noi sau sa nu foloseasca tacamurile. Sunt diverse creme la farmacie care va ajuta sa aveti grija ca herpesul sa fie tinut sub control. Aciclovirul poate fi gasit sub forma de crema sau pastile. Folositi prezervativul in cazul in care partenerul prezinta simptomele aparitiei herpesului genital.