Guma de mestecat, un obicei nesanatos

      Comentariile sunt închise pentru Guma de mestecat, un obicei nesanatos

Precum stim, guma de mestecat este un obicei nesanatos, dar il folosim zilnic mai mult decat este indicat. Fie ca suntem nervosa sau doar din obisnuinta, preferam sa mestecam si cateva ore o guma dupa care o schimbam cu alta si tot asa. Indicat este ca mestecatul sa nu depaseasca 20 de minute, timp in care va puteti reimprospata respiratia. De preferat este sa inlocuiti guma de mestecat cu bomboane mentolate. Mestecata in timp ce conduceti sau invatati, va scade puterea de concentrare. Explicatia este simpla: sangele nu mai ajunge la creier, deoarece se concentreaza pe muschii cu ajutorul carora mestecati. Nu mai putin de sapte tipuri de substante chimice se afla in compozitia gumei, considerate cu potential cancerigen: E171, E320, E330, E420, E421, E422, E950, E951, E967. este un mit faptul ca daca inghititi guma aceasta se va lipi de intestine. Nimic mai gresit. Aceasta ajunge in intestinal gros si este eliminate cu celelalte reziduri. Din cauza potentialului cancerigen, in Singapore a fost interzisa comercializarea gumei. Pentru sanatatea celor mici este bine sa nu-i invatam cu mestecatul gumei.

guma

Dureri de stomac

Chiar daca mestecatul gumei curate dintii, in timp obiceiul devine nesanatos pentru stomac, sistem nervos si articulatii. Chiar daca reclamele practic va obliga sa cumparati guma deoarece veti scapa de spalatul pe dinti, in realitate lucrurile stau invers. Periajul dintilor dupa fiecare masa nu poate fi inlocuit de guma de mestecat pe care o avem in gura indiferent de ceea ce facem. Cel mai daunator este sa mestecati guma inainte de a manca, pe stomacul gol. Veti simti imediat cum incepe sa va doara stomacul din cauza faptului ca guma stimuleaza secretia de suc gastric care duce la iritarea mucoasei stomacului. Zaharul din continut duce la aparitia cariilor. Daca mestecati guma un timp mai indelungat veti observa cum va obosesc articulatiile temporo-mandibulare.

Are efect laxativ

Putini dintre noi citim ce scrie pe spatele pachetului de guma atunci cand il cumparam. Sorbitolul, principalul ingredient din compozitia gumei de mestecat provoaca balonari, dar si diaree sau gaze. Atentie! Daca mestecati mai mult decat trebuie o guma, va veti trezi cu riduri in jurul gurii din cauza molfaitului. De cealalta parte, guma de mestecam relaxeaza muschii si reduce stresul. Guma este recomandata in cazul persoanelor care au tensiunea crescuta, deoarece mestecatul duce la scaderea tensiunii arteriale. Daca circulati des cu avionul, puteti mesteca guma deoarece va desfunda urechile.  Mestecatul gumei este cel mai comun obicei din lume, avand in vedere ca cifrele vorbesc de la sine: in fiecare an se consuma 600.000 de tone de guma in lume, din care in tara noastra aproximativ 2.600 de tone. Ati incercat sa mestecati guma in timp ce taiati ceapa? Veti vedea cum lacrimile nu or sa va mai curga pe obraji, iar procesul va deveni unul mai placut.