Fresh Fingers si sanatatea picioarelor. Cum tratam micoza?

      Comentariile sunt închise pentru Fresh Fingers si sanatatea picioarelor. Cum tratam micoza?

Micoza piciorului poate apărea oricând și la oricine. Cu toate astea, vara pare să fie sezonul vedetă, în care infecțiile cu ciuperci sau fungi fac cele mai multe victime. Atleții sunt primii care par că iau această boală. Purtarea îndelungată a încălțămintei pentru antrenament ar  favoriza dezvoltarea acestui tip de ciupercă, care se pare, este atrasă de medii umede.

Vara, când este perfect uman să transpirați, căldura este inamicul necunoscut al frumuseții și confortului picioarelor dumneavoastră. Cumva trebuie să luptați împotriva acestor factori și sunteți tentați să apelați la tot felul de metode, mai mult sau mai puțin alternative, ca să nu spun băbești sau care implică direct gradul dumneavoastră de credulitate.

Fresh-FingersDespre Fresh Fingers

Fresh Fingers este un deodorant de picioare care își ia angajamentul de a combate eficient și în scurt timp aceste neplăceri. Pe Internet apar numai păreri bune cu privire la produs, unii chiar afirmă că l-au prins pe Dumnezeu de picior după ce au găsit acest spray. Cu toate acestea, rămân câteva întrebări plutind undeva în aer: ,,Dacă e așa de bun produsul, de ce nu se găsește și prin farmacii? De ce se poate cumpăra numai de pe Internet?  De ce nu există un prospect? Chiar nu există contraindicații sau măsuri de precauție care trebuie respectate?”  Asta ar trebui să vă pună oarecum pe gânduri.

Dacă aveți un amic sau o cunoștință care a testat produsul și s-a declarat mulțumit, ați putea să îi dați o bilă albă produsului. În rest, nu v-aș recomanda să vă luați orbește după ce se scrie pe forumuri. Dacă totuși sunteți într-o situație disperată, ați încercat tot felul de produse și nu și-au făcut efectul, iar Fresh Fingers totuși vă dă speranță, l-ați putea încerca (mai mult pentru efectul de placebo). Totuși, în cazuri considerate deja grave, un spray cu aplicare locală nu vă va ajuta, pentru că veți fi nevoiți să apelați în același timp și la un tratament cu administrare orală.

Semne că ați avea  putea avea “ciuperca piciorului”

Primul simptom, care nu poate trece niciodată neobservat este senzația de mâncărime de la nivelul picioarelor, care persistă și tot persistă. Ciuperca piciorului nu afectează numai structura unghiei,care capătă un aspect îngălbenit și reliefat, afectează și spațiul dintre degetele picioarelor, precum și călcâiele și poate chiar și partea superioară a tălpii piciorului. Unghia ușor ușor începe să se exfolieze și să se înăsprească, pielea picioarelor capătă un aspect nefiresc, ca și cum ar fi dată cu cretă.

În schimb, pielea dintre degetele picioarelor și tălpi începe să devină cu două tonuri mai închisă, ca și cum v-ați fi opărit cu apă fierbinte. Un alt semn, pe care e posibil să îl ignorați deoarece l-ați putea asocia cu simpla purtare a încălțămintei este mirosul neplăcut (dacă știți că înainte nu vă miroseau picioarele și acum deodată mirosu urât, ar trebui să vă puneți un semn de întrebare). Pe lângă aceste simptome care pot fi considerate mai mult ca fiind de ordin estetic, mai apar și unele extrem de sâcâitoare, chiar dureroase: apariția de vezicule cu lichid, fisuri ale pielii piciorului, senzație de arsură. Dacă infecția fungică avansează, poate chiar provoca fisuri cutanate, care pot face imposibilă deplasarea normală, fără durere.

Ingrediente și mod de acțiune

Produsul se laudă că ar avea efect instantaneu (nu se știe dacă și de lungă durată, pentru că tratarea micozelor necesită mult timp, răbdare și eventuale măsuri de precauție). Pe site  sunt expuse doar patru ingrediente (vă închipuiți că nu sunt menționate toate, iar simpla omitere a acestui fapt ar trebui să vă ridice din nou semne de întrebare), acestea fiind:

  • Clotrimazol- un medicament antifungic extrem de folosit, care ar trebui să inhibe dezvoltarea ciupercilor, să le distrugă, iar apoi să mai și blocheze apariția unor colonii noi. Ceea ce se spune pe site este parțial greșit. Vă asigur că dacă purtați din nou acele perechi de papuci care nu au fost spălate și nici măcar parțial dezinfectate, există o șansă destul de mare ca ciuperca piciorului să apară din nou. Iar dacă faceți greșeala să mai purtați șosete sau ciorapi dintr-un material precum lycra, și nu bumbac, vă forțați serios norocul.
  • Miere- ar avea un efect aseptic și de catifelare a pielii. Practic, acest ingredient este pus pentru că dă bine. Are fix efectul unei creme hidratante, nimic special sau wow.
  • Vitamine- Care vitamine? Acestea, pe lângă efectul de piele catifelată, ar mai trebui să exfolieze pielea. Aspect care, iarăși, nu interesează pe nimeni când vine vorba de ciuperca piciorului.
  • Limonen- Răcorește piciorul. Din nou, nu face nimic concret pentru tratarea micozei.

Citeste mai multe despre ingredientele Fresh Fingers aici.

Toate aceste efecte precum dispariția mâncărimii, scăderea cantității de transpirațiea piciorului, efectul de piele catifelată, eliminarea zonelor cu probleme și autodistrugerea infecției sună destul de bine și chiar s-ar putea să funcționeze. Dar vedeți dumneavoastră, dacă ar fi să vă uitați pe prospectul altor medicamente, aceste efecte pot să fie înșelătoare. Pe site-ul produsului nici măcar nu se menționează cât ar trebui să dureze tratamentul, ci doar că spray-ul își face simțit efectul instantaneu.

În schimb, la alte medicamente se menționează clar că există o durată minimă de tratament care trebuie respectată și că, oricât de repede ni s-ar părea că își face simțit efectul medicamentul, nu trebuie să ne oprim din tratament. Și să nu uităm, înainte de aplicare picioarele trebuie să fie perfect curate. Pe site nici măcar nu sunt menționate aceste lucruri de bază

Recomandări: merita sa folosim Fresh Fingers?

Pentru confortul dumneavoastră și siguranța celor din jurul dumneavoastră (ciuperca piciorului este extrem de contagioasă, se poate lua chiar și prin simpla atingere), vă recomandăm să vă găsiți cele mai bune metode  pentru a vă trata. Nu că vi s-ar pune viața în pericol, dar vă va scăpa de multe situații neplăcute și, mai ales, stânjenitoare. În plus, dacă aveți diabet zaharat, situația se poate înrăutăți, pentru că deveniți automat predispuși și la alte tipuri de infecții.

Concluzii

Singurul ingredient din componența Fresh Fingers care și-ar putea face cu adevărat simțit efectul este clotrimazolul. Dar nu credem că merită  chiar deloc să dați 160 de lei pe un spray vândut pe Internet, care conține doar 1% clotrimazol.