Evitati sa refolositi ambalajele din plastic

      Comentariile sunt închise pentru Evitati sa refolositi ambalajele din plastic

Alegerile ne dicteaza viata. Nu este doar o vorba in vant, ci un adevar la care este posibil sa nu ne fi gandit pana acum. Cand mergem la supermarket si ne este pofta de un suc, punem imediat o stical cu suc in cos. Mai mergem la un alt magazine, ne luam o sticla de bere la PET. Dar nu stim ca sticla de plastic poate fi un adevarat dusman pentru sanatate, mai ales daca le refolosim. Indicat este sa alegem cutiile cu suc, chiar daca sunt mai scumpe. In general insa, alegem sa cumparam apa imbuteliata la sticle din plastic. Putini dintre noi se uita pe etichetele sticlelor atunci cand le cumpara. Semnele indicate pe sticla au ceva de spus, insa suntem prea grabiti sa le citim sis a le intelegem sau pur si simplu le ignoram. Indiferent de ceea ce cumparam si se afla in sticle de plastic, acestea contin substante chimice nocive pentru sanatate. PET-ul este unul dintre materialele de plastic cele mai utilizate si cumparate. Din pacate, nu aruncam sticla imediat dupa ce se goleste, ci ii gasim cu siguranta o intrebuintare…practica. Sticlele de plastic sunt de unica folosinta, dar parca nu ne induram sa le aruncam la gunoi. Nu stim insa ca utilizarea de mai multe ori creste riscul de dezvoltare al bacteriilor, fiind un mijloc propice de dezvoltare al acestora. Sticlele din plastic pot elibera substante chimice continute de metale grele care pot afecta echilibrul hormonal. PET-urile sunt foarte dificil de decontaminat.

sticle 1

Cum se traduce HDP sau HDPE

Plasticul HDPE este cel pe care il regasim in cutiile de lapte, detergenti sau sticled e ulei, unele jucarii sau pungi de plastic. De retinut ca acest tip de plastic nu contine substante chimice. Specialistii recomanda sa alegeti aceste recipiente ind etrimentul PET-urilor, deoareecs unt cele mai sigure. Apa se poate pastra in siguranta, dar si curata. Sticlele de ulei contin un material moale, transparent si flexibil, cunoscut si sub numele de PVC. Poate fi regasit si in jucariile animalelor de companie, dar si in inelele de dentitie la copii. Insa si acest tip de plastic este nociv pentru sanatate, deoarece elibereaza doua substante chimice care au efect direct asupra hormonilor. Este recomandat sa evitati, pe cat posibil, sa cumparati astfel de produse.

Plastic “bun”

Chiar daca nu contine substante chimice, LDPE-ul este un plastic ce nu trebuie folosit pentru producerea sticlelor, deoarece contine substante periculoase ce pot altera unele produse pe care noi le consumam. Siropurile si cupele de iaurt contin un tip de plastic numit PP. Este unul dintre cele mai bune plasticuri care la trecerea de temperatura rezista in conditii excelente. Alegeti cu grija ceea ce cumparati daca vreti sa aveti un organism sanatos si plin de vitalitate.