Despre muschii tai

      Comentariile sunt închise pentru Despre muschii tai

Influenţele stilului modern de viaţă nu numai că a minimalizat efortul fizic în care erau implicaţi muşchii corpului dar chiar a ridicat la cote maxime numărul persoanelor ce prezintă probleme ale coloanei vertebrale,fapt mai mult decât îngrijorător.

Mai mult fiind în grabă, mereu fiind contra cronometru,paşim incorect purtându-ne corpul  neglijent, ,în poziţii neadecvate anatomic , în acest mod suprasolicitând muşchii.Dacă lucrurile s-ar opri aici nu ar fi chiar atât de dramatic însă este cunoscut faptul că dacă avem o poziţie vicioasă şi organele noastre vor fi deviate de la starea lor normală ,ele nemaisusţinând o circulaţie sangvină şi limfatică în parametrii optimi, în acest mod asistând la o asediere a întregului organism cu toxine şi deşeuri metabolice pe care limfa şi sângele ar fi trebuit să le transporte rapid,pentru a fi eliminate însă ele stagnează în corp, producând adevarate ravagii.

masaj

 

Multe dintre tensiunile din corp, tensiuni emoţionale,de exemplu stresul- termenul ce ne-a invadat existenţa- îşi au originile în lipsa exerciţiului fizic,ce ar duce la o bună oxigenare a sângelui şi implicit la relaxare,în dietele incorecte pe care omul modern le foloseşte nemaiţinând cont de cererile organismului nostru.

Pe lângă componenta pshilogică, stresul poate să ne influenţeze şi la nivel fizic atacându-ne sistemul imunitar. Stresul atrage după sine, îmbolnăviri frecvente ,hipertensiune şi boli cardiace. Se pare că medicii au concluzionat că 75% din bolile tratate de ei sunt cauzate de stres.Organismul are nevoie de relaxare , echilibrare şi eliberare de factorii perturbatori cel puţin câteva ore într-o săptămână.

În  Extremul Orient omul este considerat  si in zilele noastre,o entitate complexă,  pornind de la ideea că între ţesuturi ( muşchi, piele , oase ) şi organele interne şi cele senzoriale  există o corelaţie adică: fiecare funcţie din corp este rolul unui organ  sau a unei grupe de organe.

Exemplul ni-l poate da inima şi sângele care îndeplineşte funcţia  de circulaţie a sângelui. Datorită interdependenţei dintre organe, se realizează  toate procesele din corpul uman  formând un echilibru interior.

Echilibrul interior  trebuie să fie idealul omului lumii moderne, fiind şansa de a-şi păstra mintea, trupul şi sufletul , în armonie cu universul şi astfel acţiunile lui să fie benefice sieşi şi celor din jurul sau păstrându-şi astfel bucuria de trai; bucurie conştientizată târziu şi pierdută repede, datorită  tumultului în care traieşte omul în zilele noastre.

Terapia prin masaj este practicată din vremuri străvechi, şi constă prin stimularea manuală a  punctelor active  biologic folosindu-se uleiuri sau creme, acestea din urmă având proprietaţi terapeutice, relaxante,de menţinere a capacitaţii de muncă  ,de reducere  a greutaţii corporale  precum şi de sporire a mobilitaţii musculo-articulare.

Şedinţele de masaj se recomandă  de două ori în săptămână şi în funcţie de scopul şi tehnica folosită , aplicarea unor produse de genul cremelor antiinflamatorii ( cu extract de arnică  sau creme de modelare a corpului ce provoacă  o ardere rapidă a grăsimilor cumulate  în exces cum  ar fi cremele anticelulitice cu derivate de alge marine, frunze de iedera , extract de ardei într-o bază de ulei de alune dulci şi ulei din germeni de grâu, sau varianta de masare cu creme termice cu extract din trei tipuri de alge  şi substanţe camforate  sau cele cu un conţinut ridicat de cafeină  sunt o alegere bună în cazul folosirii regulate.

Să nu uităm că sănătatea este în mâinile noastre şi că în mod sigur  prin masaj, putem ajuta organismul să lupte cu oboseala şi stresul şi chiar cu bolile,  redobândind vitalitatea.

Efectele masajului sunt multiple, pielea, muşchii, nervii sunt stimulate iar prin ciculaţia sporită a sângelui şi a limfei produsele reziduale ale corpului sunt eliminate cu mare uşurinţă.

Masajul l aduce echilibrul interior şi o puternica stare de detensionare, iar asupra sistemului nervos se creeaza o armonizare indusa de relaxare şi în nivelele energetice ale trăirilor sufleteşti şi ale gândurilor, ducând la idei noi de linişte, de împăcare şi toleranţă.

Majoritatea afecţiunilor cunoscute sunt influenţate benefic,prin masaj, mai ales că în ultima perioadă tratarea bolilor în mod clasic, a însemnat introducerea unor substanţe chimice ,care în primă fază ar elibera organismul de dureri, după care ar afecta un alt system, prin efectele sale adverse.

Masajul este o metodă utilă, simplă  şi eficientă, fără a expune  corpul la efecte adverse nedorite, în urma lui organismul rămânând eliberat de toxine  ,troficitatea pielii modificată semnificativ,tonusul muscular crescut ,edeme reduse,pielea exfoliata de celulele moarte iar toate procesele metabolice sunt intensificate.In mod evident avem toate atuurile pentu a declara masajul în toate formele sale: terapeutic, de relaxare , de întreţinere , anticelulitic, somatic ,  şi toate celelalte tipuri ca o metodă de prevenire a îmbolnăvirii.