Cupele menstruale- Alternativa la tampoane si absorbante

      Comentariile sunt închise pentru Cupele menstruale- Alternativa la tampoane si absorbante

Cupele menstruale pot sa fie, cu desavarsire, o alternativa la tampoane si absorbante. Desigur, nu putini sunt si cei care contesta asta, insa nu stiu cat de informati sunt acestia in ceea ce priveste cupele menstruale. Astfel ca, in cele ce urmeaza o sa va scriu cateva lucruri esentiale despre aceste cupe menstruale, si care probabil va vor face sa le priviti pe acestea ca pe o alternativa destul de buna la tampoane si absorbante.

Cupa menstruala reutilizabila

Cupa menstruala poate fi gasita cel mai des in forma de clopotel. Datorita faptului ca aceasta este fabricata din silicon medical sau termoplastic  elastomer, aceasta poate fi utilizata intr-un mod destul de simplu, caci datorita acestor materiale, ea se muleaza mai bine si poate fi introdusa in interiorul vaginului destul de usor. Rolul unei cupe menstruale este de a colecta fluidul menstrual, iar aici trebuie sa va spun ca aceasta are o capacitate de trei ori mai mare decat un tampon normal sau un absorbant.

Acestea fiind spuse, o cupa menstruala poate colecta  pana la 30 ml de fluid menstrual, iar acesta nu poate sa constituie decat un mare avantaj pentru femeile aflate in perioada de menstruatie. Iar asta nu este totul, deoarece o cupa menstruala nu se arunca dupa prima folosire, aceasta putand fi spalata cu apa rece si apoi refolosita, avand o durata de folosire cuprinsa intre 5 si 10 ani. Astfel ganditi-va numai la cate tampoane sau absorbante veti folosi in perioada asta de timp, deoarece toate acestea pot fi inlocuite cu numai o simpla cupa menstruala.

Specialistii in domeniu sunt de parere ca tampoanele sau absorbantele pot ajuta uneori la dezvoltarea ciupercilor in zona intima sau chiar la aparitia sindromului soc toxic. Iar acesta este numai un motiv pentru care femeile ar trebui sa se gandeasca la inlocuirea acestora cu o cupa menstruala.

Cea mai buna investitie

Mai mult decat atat, o cupa menstruala nu necesita o ingrijire foarte mare, caci dupa cum va spuneam si putin mai sus, dupa scoaterea acesteia din vagin, ea nu necesita decat simpla clatire cu apa. Desigur, la o anumita perioada de timp este indicat insa ca aceasta sa fie data in clocot, pentru a se steriliza, insa acest lucru nu veti fi nevoite sa il faceti in fiecare zi, deci nu constituie o grija in plus.

In ceea ce priveste pretul unei cupe menstruale, daca o sa va uitati chiar si pe internet, veti vedea ca acesta este unul destul de mic. Iar acest lucru de asemenea constituie un avantaj, deoarece nu veti fi nevoite sa scoateti sume mari de bani din buzunar pentru a avea parte de o protectie pe perioada menstruatiei, care sa nu va dea niste batai foarte mari de cap.