Consumul de soia si beneficiile alimentului care tine cancerul la distanta

      Comentariile sunt închise pentru Consumul de soia si beneficiile alimentului care tine cancerul la distanta

Soia este alimentul viitorului datorita caruia vom scapa de cancer sau de bolile de inima ori de oase. Cel putin asta sustin specialistii. Cine este adeptul alimentatiei naturiste, poate alege soia, desi unele voci sustin ca aceasta contine E-uri din cauza ca este un organism modificat genetic. Snitelele de soia inlocuiesc cu succes carnea, plina de antibiotice si medicamente ce le sunt administrate puilor pentru a creste mai repede ai a ajunge in galantarele magazinelor. Consumand soia, veti scapa de toxinele din organism si veti reduce colesterolul. Este o alternatova mult mai sanatoasa pentru alimentatie, dar si mai ieftina decat carnea. Sfarsitul secolului XX este marcat de cultivarea acestui aliment – soia – la scara larga, ajungand sa fie planta cea mai cultivata de pe glob. La noi, soia a aparut in anii 1980, cand romanul a facut cunostinta cu salamul de soia, fiind consumat la scara larga, insa nu era printre cele mai sanatoase alimente, deoarece soia furajera era prost prelucrata si continea aditivi chimici. Soia este un aliment bogat in grasimi si proteine, boabele avand o compozitie apropiata celei a carnii.

soia 1

Beneficiile consumului de soia

La populatia asiatica, soia este alimentul care nu lipseste nici o zi de pe masa. Incidenta, in randul acestui popor in ceea ce priveste cancerul, dar si boli ca ateroscreloza sau accidentele vasculare este extrem de scazuta. Cum faptele si cifrele vorbesc de la sine, sunt lesne de inteles beneficiile acestui aliment care a inceput sa fie din ce in ce mai cautat fiind un substituient foarte sanatos. Potrivit ultimelor cercetari, soia ne protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului de prostata si a celui de san. Inamicii cancerului ii regasim in laptele de soia si iaurtul de soia. Alimentul minune contine lecitina in proportie de 2% care contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si curata peretii vasculari.

Probleme cu rinichii?

Femeile insarcinate pot consuma soia fara probleme, deoarece in uleiul de soia se regaseste o cantitate semnificativa de hormoni masculini si feminini care ajuta la prevenirea pericolului de a pierde sarcina. Uleiul de soia este folosit si in tratarea afectiunilor rinichilor si imbunatateste activitatea intestinelor. Vitamina E din soia tine greutatea corporala sub control si stimuleaza activitatea muschilor. In curele de slabire este indicat sa consumati lapte de soia. Acesta nu provoaca aciditate gastrica ca si laptele de vaca si este indicat a se consuma in cazul in care aveti probleme gastrice si intestinale. Tot soia este alimentul care combate fragilitatea oaselor. Avand in vedere faptul ca soia nu contine zahar, este un aliment indicat a se consuma de catre persoanele care sufera de diabet. Soia protejeaza celulele nervoase in procesul de degradare si ajuta la stimularea memoriei. Poate fi consumata si de catre persoanele varstnice.