Ce trebuie sa stiti despre vizita la ginecolog

      Comentariile sunt închise pentru Ce trebuie sa stiti despre vizita la ginecolog

Neplacuta pentru nici una dintre femei, vizita la ginecolog este obligatorie pentru toate dintre noi daca vrem sa stim cu sanatatea. Pentru un control de rutina, toti adultii ar trebui sa mearga la medic cel putin o data pe an. In cazul femeilor, vizita la ginecolog devine obligatorie dupa ce si-a inceput viata sexuala. Vizita la ginecolog este obligatorie deoarece medicul va ajuta sa preveniti afectiunile ginecologice, sa descoperiti la timp eventualele probleme ale sanilor (cancer, de exemplu), dar si cele ale colului uterin. In acest fel, tratarea afectiunilor se va face mult mai usor. In urma controlului la ginecolog, pot fi diagnosticate bolile cu transmitere sexuala si veti afla informatii cu privire la o viitoare posibila sarcina si cum sa reactionati in cazul in care veti primi vestea cea mare. Chiar daca simtiti ca nu aveti nimic, ca nu va supara sau va doare ceva, un control de rutina nu va face decat sa va demonstreze ca aveti dreptate, iar in acest fel veti fi convinsa 100% ca nu suferiti de nici o afectiune. Insa, de fiecare data, este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca nu amana sa mergi la ginecolog. Chiar daca vizita nu este placuta pentru nimeni, gandeste-te ce s-ar intampla in cazul in care ai descoperit prea tarziu o afectiune. In cazul in care va doriti un copil, mergeti cu sptul la o clinica de planificare familiala pentru a afla toate detaliile legate de sarcina si nastere. Este un proces prin care trebuie sa treceti amandoi si sa cunoasteti consecintele si schimbarile care vor interveni in viata voastra. Si, inainte de toate, trebuie facute toate analizele pentru a vedea daca nu suferiti de vreo afectiune ce ar putea fi transmisa copilului.

gineco 1

Cand mergem la ginecolog?

Cand observati unele schimabri, este bine sa mergeti imediat la medic. Daca simtiti arsuri, durere in partea de jos a abdomenului, durere in timpul contactului sexual sau noduli, adresati-va imediat specialistului si nu mai stati pe ganduri. In momentul in care ai intrat in clinica, indiferent ca este de stat sau particulara, ai nevoie de o atentie sporita ca si pacient. Ingrijirea trebuie sa fie de cea mai buna calitate, trebuie sa fii tratat cu politete si respect, iar informatiile pe care le primeste medicul de la pacient trebuie sa fie confidentiale. Fara acordul tau, nici o alta persoana straina in afara de medicul tau, nu are voie sa se uite in fisa ta medicala si sa o citeasca.

Ce analize trebuie facute

Daca aveti peste 25 de ani, este bine sa va faceti neaparat un test Papanicolau. Datorita acestuia, veti descoperi daca aveti probleme ale colului uterin. Nu trebuie sa va sperie prima vizita la ginecolog. Se vor pune intrebari legate de intimitatea ta, deoarece medicul are nevoie de toate informatiile inainte de a va consulta. Nu va sfiiti sa-i raspundeti cinstit la toate intrebarile, deoarece este spre binele vostru.