Ce este banda kinesiologica?

      Comentariile sunt închise pentru Ce este banda kinesiologica?

Multi dintre dumneavoastra au avut ocazia de a vedea fie la televizor, fie cu ocazia unor evenimente sportive, ca unii dintre participanti purtau niste benzi colorate pe diferite zone ale corpului. Daca sunteti curiosi sa aflati, atunci vreau sa va spun ca acestea se numesc benzi kinesiologice si au fost special create pentru sportivii de performanta.

Povestea benzii kinesiologice

Vreau sa va spun o mica poveste despre banda kinesiologica. In Japonia, doctorul Kenso Kase, a creat in anul 1979 aceasta banda elastica. Medicul era un chiropractician si un terapeut in apucuntura licentiat. El a considerat ca masajul realizat cu mainile, in special, este foarte eficient pentru tratarea anumitor afectiuni care pot sa apara la nivelul corpului uman, dar ca se poate face mai mult in acest sens; aici intervine banda kinesiologica.

banda-kinesiologica-genunchi

Ce este banda kinesiologica?

Benzile kinesiologice sunt fabricate din bumbac si nu contin latex. Au caracteristici asemanatoare pielii, fiind extrem de elastice, de flexibile si de subtiri. Daca este aplicata in mod corespunzator, ea se poate dovedi utila si in durerile menstruale, dar si pentru cele de la nivelul capului. Este un real ajutor pentru sportivi, ea putand fi aplicata in timpul antrenamentelor, dar si in urma accidentarilor care pot avea loc.

Multi terapeuti pot folosi tehnici diferite de aplicare, in functie de zona corpului. Banda permite muschilor si ligamentelor sa se miste liber, stabilizandu-i si ajutandu-i sa execute corect toate miscarile. De multe ori, dupa anumite evenimente sportive, foarte multi atleti sustin faptul ca isi simt corpul epuizat si suprasolicitat. In acest caz, va fi nevoie de reabilitare si odihna la nivelul ligamentelor, a muschilor, dar si a articulatiilor.

Unde poate fi aplicata banda?

Trebuie sa stiti ca banda kinesiologica se poate aplica la mana, la nivelul piciorului, a gatului, spatelui, dar si in oricare regiune unde este perceputa durerea. In cazul in care exista inflamatii sau vanatai in urma desfasurarii unui antrenament, banda kinesiologica va poate ajuta si in acest sens. Astfel, ea duce la cresterea fluxului sanguin si va avea o actiune asemanatoare cu cea a drenajului limfatic. Totodata, micsoreaza umflaturile si reduce vanataile.

Cine poate aplica banda kinesiologica?

Unul dintre beneficiile benzii kinesiologice este acela ca poate preveni accidentarile sau leziunile care pot aparea in timpul unui eveniment sportiv. Aplicarea benzii inainte de orice activitate fizica poate ajuta mult in acest sens. Ceea ce este important este modul in care este aplicata banda kinesiologica. De aceea, se recomanda ca asezarea ei pe piele sa fie realizata de catre cineva care stapaneste foarte bine aceste tehnici de aplicare si care are studii in kinetoterapie si anatomie umana.

Poate parea simplu sa lipesti o bucata de banda, dar lucrurile nu stau chiar asa. Exista mai multe combinatii prin care banda poate fi aplicata, in functie de problema identificata si zona corpului. Nu este suficient sa va uitati la un filmulet pe Youtube pentru a va insusi cunostinte relevante in ceea ce priveste aplicarea benzii kinesiologice. Trebuie sa mergeti la un terapeut care sa va explice care sunt regulile si sa va invete, daca asta va doriti, cum sa le lipiti corect.

Corpul dvs. este un bun de care trebuie sa aveti grija mereu. Asta implica nu numai un stil de viata sanatos, somn suficient si o gestionare corecta a stresului. Este nevoie si de interventia profesionistilor, cum ar fi terapeutii in masaj, in kinetoterapie sau chiropracticienii. Banda kinesiologica poate fi extrem de utila atunci cand este vorba de dureri musculare, de inflamatii la nivelul articulatiilor sau de vanatai. Poate oferi stabilitate, siguranta in miscari si poate ajuta mult in procesul de recuperare si vindecare.

banda-kinesiologica-umar

De unde puteti sa achizitionati benzile kinesiologice?

Daca doriti sa beneficiati de ajutorul benzilor kinesiologice, trebuie sa stiti ca mediul online este  unul dintre cele mai bune locuri din care puteti sa cumparati. Exista foarte multe site-uri de profil de unde dvs. va puteti alege produsul, in functie de preferinte, dar si nevoi. In ceea ce priveste culoarea, trebuie sa stiti ca aceasta este irelevanta si ca efectele ei vor fi aceleasi, indiferent de ceea ce veti alege. Tine doar de preferinta personala si de starea de spirit din acel moment. Mai multe pe aceasta pagina.