Category Archives: Alimentatie

Alimentele ce nu trebuie consumate inainte de culcare

      Comentariile sunt închise pentru Alimentele ce nu trebuie consumate inainte de culcare

A manca inainte de culcare cu cateva ore este un obicei nesanatos, mai ales ca majoritatea dintre noi nu ne putem abtine sa nu rontaim ceva in timp ce ne uitam la TV sau la un film pe calculator. Dulciurile, in special, sunt la mare cautare, la fel si cips-urile… Read more »

Alimentatia adolescentilor, corectata inca din primii ani de viata

      Comentariile sunt închise pentru Alimentatia adolescentilor, corectata inca din primii ani de viata

O alimentatie corecta se deprinde inca din primii ani de viata. A manca sanatos trebuie sa fie o regula de aur dupa care sa ne ghidam in viata. Mancarea eco ne tine departe de boli, dar si de afectiuni ca depresia, obezitatea sau osteoporoza. Cel mai important este sa asimilam… Read more »

Carnea – intre consum si respingere

      Comentariile sunt închise pentru Carnea – intre consum si respingere

Nu de putine ori auzim printre cunoscuti ca cea mai buna leguma este carnea. Si au dreptate, deoarece este recomandat sa consumam carne cu moderatie si sa nu o respingem din meniu pe considerentul ca nu ne face bine. In combinatie cu legumele, aceasta ofera aportul de proteine de care… Read more »

Nu vedeti bine? Consumati fructe de mare

      Comentariile sunt închise pentru Nu vedeti bine? Consumati fructe de mare

Crabi, raci, creveti, homari, caracatite, melci, stridii. Nu sunt doar niste nume de fructe de mare insirate frumos, ci sunt combinatia perfecta pentru o sanatatiede fier. Fructele de mare va ajuta sa aveti o dieta echilibrata si tin departe bolile cardiac. Daca inainte reprezentau o mare delicatesa si puteau fi… Read more »

Consumul de cartofi previne aparitia bolilor cardiovasculare

      Comentariile sunt închise pentru Consumul de cartofi previne aparitia bolilor cardiovasculare

Cartoful este alimentul preferat al romanilor. Fie ca sunt condumati prajiti, facuti piure sau sub forma de chipsuri, cert este ca ocupam un loc fruntas in Europa la consumul de cartofi. Potrivit nutritionistilor, un singur cartof este responsabil de un procentaj de 21% din necesarul de vitamina B6. Printre beneficiile… Read more »