Alergii de primavara: 4 moduri de a le combate!

      Comentariile sunt închise pentru Alergii de primavara: 4 moduri de a le combate!

primavaraM. Scott Schreiber, un medic chiropractician din Delaware, a studiat si a descoperit metode de a combate alergiile de primavara, pornind de la propriile simtome: „ In zilele in care este mult polen nu pot sta foarte mult afara, lucru care este suparator, avand in vedere ca nu pot petrece mult timp cu copiii mei, care adora sa se joace in aer liber. Ochii mei se umfla, nasul imi curge si am gatul imflamat.” Acest medic a propus niste pasi care au ajutat la combaterea acestor alergii de primavara care apar la adulti sau alergii de primavara la copii.

Limitati, pe cat posibil, timpul petrecut in aer liber

In fiecare primavara, copacii elibereaza miliarde de boabe mici de polen. Atunci cand acestea sunt inspirate si ajung in nas sau in plamani,  pot creea o reactie alergica. In aceste conditii, este indicat sa stati in interior, mai ales cand bate vantul. Daca stati afara este bine sa purtati ochelari si, eventual, o masca daca vreti sa faceti treburi pe langa casa, cum ar fi cositul ierbii, spre exemplu. Odata intrat in interior este bine sa va spalati parul si corpul si sa va schimbati hainele, in caz contrar polenul care cauzeaza aceste alergii de primavara va ajunge in casa dumneavoastra.

Alergii de primavara tratament

In general, sunt recomandate antihismaninele, pentru ca acestea blocheaza organismul sa raspunda la polen. De obicei, aceste medicamente isi fac efectul in mai putin de o ora. Dar cititi cu atentie prospectul, deoarece compusi ca clorfeniramina, clemastina si difenhidramina va pot face somnolent. Pentru alergii de primavara severe se recomanda spray-uri nazale, dar aceste au multe efecte secundare ca arsuri,uscaciune si chiar sangerari nazale.

Sunt foarte multe remedii naturiste pentru alergii de primavara, daca medicamentele alopate nu sunt o optiune pentru dumneavoastra. Tratamentul este bazat pe infuzii sau tincturi de iarba de trei frati patati, coada soricelului, salvie, rozmarin, serbina, etc, consumate ca atare sau in combinatii. Dar aceste remedii trebuie consultate cu opinia unui medic specialist.

Protejati-va devreme

Dupa ce vi s-a eliberat un tratament, incepeti sa-l luati cu cel putin o saptamana inainte de a incepe sezonul. In acest mod, medicamentele sunt intrate in sistemul dumneavostra si isi vor face efectul exact la timp.

Amenajati-va casa

Modificarile simple fac diferenta. Ferestrele trebuie inchise pentru a nu intra polenul raspunzator pentru aceste alergii de primavara. Cel mai indicat este sa aveti un aparat de aer conditionat. Pantofii trebuie sa stea in exterior si este bine sa va rugati si invitatii sa faca acelasi lucru. Inarmati-va cu un aspirator cu filtru HEPA. Acesta are functia de a retine 99,97% din praf. Si nu in ultimul rand, daca esti fumator incearca sa renunti la acest obicei, deoarece acesta agraveaza alergiile. Iar daca nu poti sa renunti la fumat, cel putin nu o face in casa.