Ceaiul de gutui, “bautura” impotriva racelilor si asteniei

      Comentariile sunt închise pentru Ceaiul de gutui, “bautura” impotriva racelilor si asteniei

Gutuiul este fructul rege al toamnei. In urma cu 4000 de ani acesta era folosit atat de romani cat si de greci pentru intarirea sistemului imunitar. Bunicii nostri cunosc foarte bine beneficiile acestui fruct-minune care contine fier, potasiu si magneziu. Acum este la mare cautare printre gospodine pentru a prepara compoturi si dulceturi. Puteti consuma gutui si in stare pura, iar datorita continutului de vitamine A, B si C reduce riscul aparitiei cancerului. Potasiul din continut are rolul de a scadea presiunea vasculara. Daca aveti probleme cu dantura si in special cu gingiile care sangereaza la spalarea pe dinti, consumati gutui pe stomacul gol, dimineata, si veti observa cum gingiile se intaresc. Totodata, consumul de gutui va scapa de oboseala si elimina toxinele din organism. Persoanelor care sufera de astenie sau au probleme respiratorii le este indicat sa consume dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul-dejun, un pahar de suc de gutui.

gutui 1

Beti ceai de gutui

Frunzele gutuiului pot fi folosite si la prepararea ceaiului care are un puternic efect asupra sanatatii. Strangeti frunze de gutui si puneti-le la uscat pe un ziar intr-un loc luminos si aerisit. Dupa ce se usuca, strangeti-le intr-o punga de hartie. Cand doriti sa beti ceai, puneti doua linguri la o cana de apa fiarta si lasati la infuzat timp de un sfert de ora dupa care strecurati si beti. Nu trebuie sa va lipseasca din casa una stfel de remediu naturist bun la toate. Consumati zilnic ceai din frunze de gutui si veti tine raceala si tusea departe. Beti ceai in continuare, chiar daca simptomele v-au trecut pentru a preintampina aparitia unui nou episode al unei raceli. Totodata, frunzele de gutui au rolul de a mentine tensiunea arterial. Puteti folosi si tinctura de frunze de gutui pe care o puteti obtine daca amestecati cateva Frunze in bautura alcoolica pe care o lasati cateva saptamani la macerat.

Diabet? Nici vorba

Si diabeticilor le este indicat sa consume ceai din frunze de gutui. Consumati doua sau trei cani de ceai pe zi, de regula intre principalele mese pentru a obtine efectele dorite. La schimbarile de anotimp, corpul incepe sa reactioneze si, din pacate, isi peirde unele vitamine, asa ca trebuie sa-i asiguram necesarul de vitamine. Pentru a iesi din starea de anemie cand nu avem chef nici sa mancam si nici sa facem ceva, este bine sa consumam ceai de gutui. Actioneaza ca un adjuvant, avand un puternic rol vitaminzant pentru organism. Daca aveti probleme cu amigdalele, tot ceaiul de gutui va repara. Consumati cu regularitate tot felul de ceaiuri pentru a preveni afectiunile specific anotimpului rece, deoarece duoa iarna urmeaza o alta perioada grea pentru organism cand vine primavara. Astenia, dar si lipsa vitaminelor produce organismului o multitudine de schimbari de stari, asa ca aveti grija de el.