Care sunt beneficiile consumului de paine

      Comentariile sunt închise pentru Care sunt beneficiile consumului de paine

Painea noastra cea de toate zilele nu este doar un pasaj din rugaciunea “Tatal Nostru” pe care o stim cu totii. Nu concepem nici o masa fara alimentul de baza si chiar daca majoritata credem sau renuntam la paine pe motivul ca ingrasa, unele argumente ne-ar putea face sa ne schimbam parerea. Graul, cu ajutorul caruia se face painea este bogat in vitamine, fosfor, magneziu si calciu. Are rolul de a regal greutatea corpului si va confera un tonus de invidiat. Mai contine 60% glucide si 10% proteine. Poate nu veti crede, insa jumatate din nevoile energetice ale organismului pot fi luate fara probleme din consumul de paine. Doamnele care totusi cred ca painea alba le face sa isi piarda silueta, aleg sa manance paine neagra, cu tarate sau cu secara. Paina neagra este recomandata persoanelor care sufera diabet, avand efecte miraculoase asupra sanatatii. Potrivit unor cercetari in domeniu, persoanele care consuma paine alba sunt mai predispuse la a se imbolnavi de cancer la rinichi decat cei care consuma paine neagra. Din pacate, painea alba si tot ceea ce contine faina alba, fiind saraca in fibre, baloneaza si veti avea senzatia ca, dupa ce beti cateva guri de apa, ca veti fi satui. De partea cealalta, painea neagra ii ofera organimsului de zece ori mai mult magneziu, calciu si fosfor.

paine alba

Slabiti cu paine

Printre avantajele consumului de paine neagra se numara si scaderea in greutate, dar si faptul ca tine bolile de inima departe. Aveti grija in momentul in care cumparati paine. Uitati-va pe eticheta in cazul painilor ambalate; in acest fel evitati painea care contine un numar foarte mare de aditivi ce face ca painea sa reziste o perioada indelungata. In cazul in care observati ca termenul de valabilitate este prea mare, ar trebui sa va intrebati care este motivul. Painea cu germeni de grau este recomandata in cazul pacientilor care sufera de boli cardiovasculare, diabet, dar si cei care se confrunta cu obezitate.

Painea, sanatate curate

Nu de multe ori, ati observat ca amma sau bunica fac paine de casa folosind ingrediente naturale. Graul a fost dus la macina, iar din faina rezultata iese o paine de nu te mai saturi. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, faina de grau se scoate din sac si se lasa sa se incalzeasca la temperature camerei. Se sparge un ou si se amesteca continutul cu ajutorul catorva cani de lapte caldut sau lapte batut. Drojdia are si ea un rol binedefinit: ajuta la cresterea aluatului. Dupa gust, se pune sare, iar pentru aspect, pe deasupra se unge painea cu ou batut. Se poate pune mac si susan. Ce poti sa iti doresti ceva mai bun si mai sanatos decat o paine facuta in casa?