Ciudățenii ale Pământului – Cele mai Ciudate Animale

      Comentariile sunt închise pentru Ciudățenii ale Pământului – Cele mai Ciudate Animale

Dacă v-ați gândit vreodată că toate animalele sunt pufoase și drăgălașe, aflați că nu este deloc așa. În acest articol, vă vom prezenta doar o parte din cele mai urâte creaturi ale acestui pământ, pe care ”mama natură” nu le-a înzestrat cu așa multă frumusețe.

  1. Cârtița cu nas stelat

Sau Condylura Cristata, este un mamifer mic și ciudat, ce trăiește în partea de est a Americii de Nord. Trăiește în tunele subterane și în general se hrănește cu larve, insecte, viermi și crustacee. Se numește ”cartița cu nas stelat” datorită nasului format din 22 de tentacule mici și roz cu care detectează sub apă, mâncarea. Aceasta este oarbă, singurul simț cu care își poate căuta hrana este mirosul.

  1. Aye Aye

Deși nu pare, poate fi considerat rudă a cimpanzeilor și a maimuțelor. Este un mamifer cu greutatea de 2 kilograme și lungimea de până la 50 de cm și aparține categoriei ”ciudățenii ale pământului” datorită înfățișării ieșite din comun. Trăiește în Madagascar, dar este pe cale de dispariție din cauza faptului că îi este distrus habitatul. ”Aye-aye” de fapt reprezintă un strigăt de alarmă pentru avertizarea oamenilor de prezența acestui animal.

  1. Șopârla cu guler

Sau Chlamydosaurus Kingii, este cunoscută datorită gulerului pe care îl deține în jurul gâtului și trăiește în zonele împădurite din nordul Australiei. De obicei aceasta are gulerul strâns aproape de gât, singura excepție când îl desface este atunci când se simte amenințată.

animalDimensiunea ei poate ajunge până la 85 de cm iar ca greutate, poate avea maxim 900 de grame. Este insectivoră, și în principiu mănâncă nevertebrate și mamifere mici.

  1. Blobfish – Peștele Balon

Sau Psychrolutes marcidus, este considerat cel mai ciudat pește de pe întreaga planetă și trăiește în apele Oceanului Pacific la peste 800 de metri adâncime, în zona Australiei și Tasmaniei.

Blobfish

Este o creatură gelationoasă de culoare roz deschis, dimensiunea maximă a acestuia este de 30 de cm. Blobfish este considerat unul din cei mai ciudați pești, datorită aspectului cât și secrețiilor pe care acesta le elimină.

Cu toate ca este considerata „cel mai urat animal din lume”, adevarul este ca acesta nu a fost gasit in mediul sau in care traieste, asadar nu se stie sigur cum arata. Se speculeaza insa ca nu e atat de urat pe cat pare si ca in mediul sau natural ar arata exact ca un.. peste.

  1. Peștele liliac cu buze roșii

Deși numit pește, corpul fiind acoperit cu solzi și trăiește în apă, acesta nu poate să înnoate,pare un liliac dar nu poate să zboare și ce este cel mai ciudat este faptul că are buzele roșii ce îl face să pară o păpușă – foarte bizar pentru un nevertebrat.

Deci, nu este nici pește, nici liliac și nici păpușă este un pește-liliac ce nu poate înnota ci se poate deplasa doar cu ajutorul unor aripioare, pe fundul oceanului. Acesta trăiește în Insulele Cocos din Costa Rica.

  1. Furnicile de miere

Sunt mult mai mult decât furnicile pe care le știti cu toții, datorită faptului că acestea culeg mierea produsă de afide de pe frunzele de acacia. Afidele sunt niște insecte mici ce se hrănescu cu seva arborilor de acacia și formează mierea. Trăiesc în Africa și Australia, duc o viață sedentară în subteran, unde sunt ferite de prădători.

Sunt foarte căutate de triburile de aborigeni, acestea constituind hrana lor, fiind considerate trufandale.