Berea, „alimentul” care face minuni asupra organismului

      Comentariile sunt închise pentru Berea, „alimentul” care face minuni asupra organismului

Recunoscuti pentru placerea de a savura un pahar de bere, romanii nu se dezic si stiu si motivele pentru care nu o fac: berea este considerate un aliment, pe langa faptul ca este o bautura alcoolica. Se obtine prin fermentatia amestecului de malt, apa si hamei. Este o bautura bogata in vitaminele B1, B2, B6, B12. Putem compara continutul de minerale cu cel al apei minerale. Berea obisnuita contine 5% alcool, iar cea fara alcool intre 0 si 0,5% alcool. Berea nu este consumata doar ca si bautura alcoolica care sa ne ofere o stare euforica, ci poate fi consumata si de cei care nu au pofta de mancare. Aceasta creste apetitul, reduce tenisunea si previne spasmele. Persoanele care au probleme cu tensiunea este bine sa se limiteze la a consuma bere fara alcool. Totodata, favorizeaza lactatia la femeile care isi    hranesc copiii la san. Se poate spune ca rinichii sunt mari iubitori de bere. Da, ati citit bine. Daca abeti pietre la rinichi sau nisip si au inceput sa va deranjeze, este bine sa beti bere, insa in cantitati moderate. Chiar daca nu va vine sa credeti, berea este un leac impotriva mahmurelii: dizolvati o lingurita de sare intr-un pahar de bere si veti scapa de senaztia ed voma sau de durerile de cap. Consumul de bere fortifica organismul, aavnd un rol asemanator unui sedativ.

bere 1

Buna pentru piele

Daca va doriti o piele catifelata la atingere ca de bebelus, nimic mai simplu.    Berea va ajuta sa va rezolvati problema. Nu mai cheltuiti bani pe creme antirid, ci masati-va fata, gatul si mainile cu spuma de la bere. Pentru a obtine spuma, agitati inainte de a o utiliza. Berea intareste si radacina firului de par si nu va trebuie sa va faceti mari probleme ca parul nu va sta asa cum il aranjati. Aveti gandaci in bucatarie si nu stiti cum sa scapati de ei? Nimic mai simplu. Puneti bere pe fundul unui borcan pe care il infasurati intr-o bucata de carpa. Gandacii sunt atrasi de miros, asa ca vor cadea imediat in capcana intinsa.

Alunga stresul

Traim intr-o lume intr-o continua schimbare care ne da viata de zi cu zi peste cap. Alergam de colo colo si devenim tot mai stresati si mai suparati. Depresia, dar si starile de oboseala pot fi prevenite datorita consumului moderat de bere. Si bolile cardiovasculare pot fi prevenite daca veti consuma bere. Chiar daca prezinta numeroase beneficii, berea trebuie consumata cu limita, deoarece excesul poate dauna sanatatii. In prezent, se fabrica peste 20.000 de feluri de bere, de diferite gusturi si culori: bere bruna, neagra, amara, normala si slab alcoolizata. Desi majoritatea alimenteaza zvonurile potrivit carora consumul de bere ingrasa, nimic nu este mai neadevarat. Un litru de bere este echivalentul a 500 de grame de cartofi. Asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati daca ati depasit o bere cu prietenii.